29. kolo Krajského přeboru: Živanice - Chrudim 5:0 (3:0)

13.06.2011 06:35

TJ SOKOL Živanice – SK Chrudim 5:0 (3:0)

ŽIVANICE: Mareček – Žák, Michal, Ferčák, Moravec – J. Černík (78. Hanovec), Mocanu, Gorol, Janecký – Čech, Macháček (84. P. Novák). SK CHRUDIM: Dušek – Dvořáček, Šebek, Lankaš, Motyčka - Pudil Martin (72. Jonáš) – Lištván (88. Zjevík), Beneš, Harenčák (82. Koreček), Michalec – Tejnecký. BRANKY: 17. Macháček, 22. a 27. Čech, 60. a 81. Gorol. DIVÁKŮ: 80. ROZHODČÍ: Čech. ŽK: 0:1

V posledním domácím utkání nastoupili hráči Živanic proti desátému celku přeboru, což ovšem nebylo od počátku vidět na hřišti, neboť hosté statečně vzdorovali a první vážnější šance se diváci dočkali až v 15. minutě, kdy míč proletěl malým vápnem a k zakončení neměl daleko Michal Ferčák. Nicméně skóre bylo otevřeno až o dvě minuty později, když Radek Gorol našel nestárnoucího Rosťu Macháčka a ten nedal povedenou střelou Duškovi šanci – 1:0. Zápas nabral rychlé obrátky, aktivita domácích se zvedla o sto procent a uběhlo deset minut, ve kterých se stav utkání dvakrát změnil, tentokrát hlavní zásluhou Čecha. Poprvé mu ideálně před bránu nahrál Janecký, podruhé po pravé straně zatáhl a centroval Žák. Hosté působili odevzdaně a vyjma dalekonosného pozdravu Beneše, který nemířil ani mezi tyče Marečkovy branky už do konce poločasu nepředvedli nic.

 Ve druhém poločase zazářil Radek Gorol, který v 60. minutě přidal ukázkový gól střelou k tyči a před koncem utkání korigoval bombou pod břevno na 5:0. Podobně jako proti Třemošnici zkoušel Radek Gorol ještě pár minut před koncem přelobovat hostujícího gólmana z půlky hřiště, ani tentokrát to sice nevyšlo, ale chybělo opět málo, neboť míč se před Duškem ještě odrazil a šel jen těsně vedle. Oko diváka bylo rozhodně opět potěšeno. Sečteno, podtrženo, jediné co v Živanicích v sobotu chybělo byli diváci, protože všechno ostatní bylo po fotbalové stránce jak se patří.

 A na závěr trochu statistik, Radek Gorol vstřelil v utkání dvě branky (celkově v sezóně 21) a dotáhl by vedoucího střelce přeboru Sklenáře (Pardubice B), ten však skóroval proti Žamberku (celkově v sezóně 22) a Radek se tak musí trefit ještě v Chocni, kam zajíždí Sokol k poslednímu utkání této sezóny a bude atakovat magickou hranici 100 vstřelených branek v sezóně, neboť v uplynulých 29 kolech nasázeli Živaničtí už 97 „kousků“ do sítí soupeřů. Držíme palce Radkovi i celému týmu!                                                                                                 (JŠ)