3. kolo Divize C: TJ Svitavy – TJ Sokol Živanice 3:1 (2:1)

26.08.2013 19:06

TJ Svitavy – TJ Sokol Živanice 3:1 (2:1)

SVITAVY: Ehrenberger – Ptáček (84.Veselský), Kroulík, Lysoněk, Šplíchal – Paděra, Čížek (88.Urban) – Seidler, Schneider (48.Novák J.), Belej – Svoboda I. (91.Svoboda D.) ŽIVANICE: Vízek – Hanč, Novotný, Kabeláč, Baldrych – Mocanu (81. Janč), Vrážel (46. Hofman), Buriánek (60. Gorol), Krejčík (74. Baudyš), Herzán - Klátil. BRANKY: 20. Belej, 27. Svoboda, 57. Čížek – 40. Herzán z pen. ROZHODČÍ: Valenta. ŽK: 1:3. DIVÁKŮ: 250.

Oproti předešlým dvěma bodově neúspěšným utkáním Živanic se zápas ve Svitavách vyjímal jednou zásadní věcí, a tou byla drtivá převaha Sokola po většinu hrací doby. Co ale naplat, že měli hosté po většinu hrací doby míč na svých kopačkách, když vázla produktivita a obrana.

Začněme však od začátku. Aktivnější hosté prověřili už v osmé minutě Ehremberga dělovkou z dvaceti metrů, kterou vypálil Vrážel. Domácí gólman ale povedenou střelu vytáhl na břevno. Udeřili však domácí, když podvakrát unikli útočící hráči a svá sóla proměnili, v prvním případě Belej, ve druhém pak exligista Svoboda. V obou případech je šikovně vyslal Seidler. Tedy co naplat, že měli hosté převahu, když domácí proměňovali brejky. Hančova dělovka šla těsně nad a Krejčík si z balónem ve vápně příliš hrál a nakonec střílel jen do domácího gólmana. Krátce před koncem první půle byl faulován Mocanu a pokutový kop s přehledem proměnil Herzán, vstřelil tak první branku Živanic v této sezóně!  

Druhá půle začala opět náporem hostí. A hned ve 46. minutě mohl vyrovnat Hofman, kterého rychle vysunul Klátil, jeho lob však neměl správný cíl. Hrálo se na půli Svitav, které se přes půlku prakticky nedostaly, ale přes snahu Herzána rozdávat balóny dopředu, nebyli hosté sto dokončit útočné akce a vstřelit branku. V 57. minutě, po hrubé chybě v rozehrávce Živanic, se domácí dostali do přečíslení, Svoboda našel Čížka a ten zakončil – 3:1. Svitavy byly v tu dobu po čtvrté před brankou hostí a svou střeleckou úspěšnost tak zvedly na 75%. V 73. minutě rozehrával standardku Herzán, Mocanu však následně pálil vedle branky. Hezkou střelu vyslal o minutu později Kabeláč, jeho přízemní pumelici však gólman Svitav kryl. V 83. minutě potrápil nervy živanických příznivců Hanč, který odmítl snížit, když zblízka pálil do Ehrenberga. O chvíli později ještě střílel Ondřej Herzán nad.

Závěr?! Živanice měly místy až drtivou převahu, kterou však nedokázaly přetavit v branku. Díky vlastním chybám v obraně nabídly domácím z pěti příležitostí, kdy se vůbec dostali před branku Sokola, tři branky. A jako červená nit se utkáním vinul nedůraz a nebojovnost. Pochvalu zaslouží bezesporu Herzán, který se snažil rozvíjet hru.                                                                                                        (JŠ)  

fotogalerie ze zápasu zde