3. kolo krajského přeboru: Živanice - Litomyšl 1:1 (0:0)

27.08.2012 08:48

TJ Sokol Živanice – Jiskra Litomyšl 1:1 (0:0)
ŽIVANICE: Hlouš – Ferčák, Trupl, Kačírek, Braun (80. Urbanec) –Vrážel (11. Klouda), Gorol, Strnad, Mocanu –  Pecivál (69. Peterka), Kořínek. BRANKY: 84. Mocanu z pen. – 64. Dostál. ROZHODČÍ: Poláček. ŽK: 2:1. DIVÁCI: 100.

Hned úvod utkání mohl přinést brankové žně, ale vše bylo jinak, protože domácí neměli štěstí v koncovce a hostům překáželo břevno. Hosté přijeli se spolehlivou obranou, kterou zkušeně dirigoval matador Jiří Valta, který v minulosti oblékal dres Atlanticu Lázně Bohdaneč a i v Žvanicích je takřka doma. A tak většina pokusů Živanic končila na spolehlivě fungujícím obraném valu Litomyšle. Živanickým se příliš nedařilo kombinovat a delší pasy směrem vpřed nenacházely své adresáty. V prvním poločase se ani přes pokus Pecivála zápis do listiny střelců nekonal a do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Stejně jako v posledních zápasech Živanice výrazně zesílily tlak až ve druhé půli, i přes to měli branku na kopačkách hosté, když Hlouš musel likvidovat povedenou šanci Malého, kterému přihrával exligista Bednář. O pár minut později se však už nemýlil Dostál, který přesně umístěnou střelou otevřel účet – 0:1, a to přesně v době, kdy si diváci začali povídat o tom, že je to utkání, které rozhodne jedna branka. Rozhodnuto však ještě nebylo a děly se věci. V 69. minutě měl vyrovnávací gól, po perfektním centru Gorola, na hlavě Ferčák, ten byl však ve vyložené šanci podražen a k podivu všech přítomných penalta nařízena nebyla. Až šest minut před koncem byla po faulu na Peterku penalta konečně nařízena. Spolehlivým exekutorem se již stal Mocanu, který bez rozpaků proměnil – 1:1. Na závěr si domácí vytvořili až drtivý tlak, vedle trošky štěstí však chyběla i přesnost, a tak i přes četnost útočných akcí se již skóre nezměnilo. Na zápase se nešťastně podepsalo tri rozhodčích, kteří při řízení zápasu působili velmi chaoticky, rozpačitě a především nepřesně.    (JŠ)