30. kolo Krajského přeboru: Choceň - Živanice 0:4 (0:2)

20.06.2011 08:20

FK Agria Choceň - TJ SOKOL Živanice 0:4 (0:2)

CHOCEŇ: Trkal – Seidenglanz (46. Baborák), Lesák, Konárek Grůz – J. Vera, Šabata, Kaplan, V. Smejkal – P. Novotný (66. V. Vera), Dědič. ŽIVANICE: V. Černík – Žák, Michal, Ferčák, Moravec – J. Černík (67. Konečný), Mocanu (73. Hanovec), Gorol, Janecký – Čech, Macháček. BRANKY: 29. J. Černík, 38. Ferčák, 57. Čech, 90. (+ 2) Gorol.

K poslednímu utkání sezóny nastoupili Živaničtí proti šesté Chocni pod vedením Richarda Poláka. O vyrovnaném mači se dalo hovořit pouze prvních dvacet minut, kdy se domácí pouštěli i do útočných akcí a vážněji ohrožovali gólmana Černíka. První zářez na paži si však udělal živanický Kuba Černík, který hlavou zúžitkoval Gorolův roh, který byl máván po nádherném Čechově pokusu, se kterým se hodně zapotil Trkal - 98 gól. 99. gól sezóny přidal Michal Ferčák, který se ve zmatcích před Trkalovou bránou zorientoval nejpohotověji a dorazil míč za brankovou čáru, asistoval Kuba Černík, akce začala opět u Radka Gorola, který zahrával roh. Jubilejní stý zářez v sezóně, tedy týmový zářez, vyčaroval po přesném centru Macháčka Čech. Další góly byly na spadnutí, ale nakonec se do listiny střelců zapsal už jen Radek Gorol, který vstřelil svůj dvaadvacátý gól v sezóně a stoprvní gól Živanic. Radek bohužel neporazil pardubického Sklenáře, který nasázel v této sezóně 23 branek, i tak je "titul" druhého nejlepšího střelce kraje velmi povzbudivý.

Petr Novák, asistent trenéra Živanic, po zápase uvedl: „Hlavním cílem bylo získat tři body. Dosáhnout stobrankové hranice by byla třešnička na dortu. Nechtěli jsme tím kluky nějak stresovat, a tak jsme se o tom nějak extra nebavili. I když je pravda, že v utkání zkoušeli střílet častěji než obvykle. Takový Gorol by mohl vyprávět. Ukázalo se, že střelecká kvalita v Živanicích byla. Bohužel jsme to neprodali v každém zápase. Jsem rád, že kluci i k poslednímu utkání přistoupili zodpovědně. V prvním poločase jsme se nevyvarovali několika chyb, ovšem po přestávce už jsme soupeře k ničemu nepustili. Bylo jen otázkou času, kdy padne kýžený stý gól. Chválím Ferčáka.“

Spečetěno, dohráno. Sezóna 2010/2011 je za námi. Živanice dokázaly zvítězit ve 25 zápasech, remizovaly v Hlinsku, Svitavách a Dobříkově a prohrály v Poličce a v Pardubicích (78 bodů) a skončily druhé za vítězným celkem FK Pardubice "B", který má v tuto chvíli jistotu postupu do divize z prvního místa. Bilance skóre je pak naprosto úžasná, Živaničtí nasázeli 101 branek a obdrželi pouhých 16! Nejlepším střelcem týmu se stal Radek Gorol s 22 zářezy.                                      (JŠ)