4. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Náchod 2:0 (1:0)

01.09.2014 18:07

TJ Sokol Živanice - FK Náchod 2:0 (1:0)

ŽIVANICE: Knobloch - Novotný, Novák, Ferčák, Poděbradský - Buriánek, Gorol, Ráliš, Janecký (88. Vanžura) - Kořínek (59. Kayamba), T. Kakrda.

BRANKY: 31. Buriánek z penalty, 83. Novák. ROZHODČÍ: Štefan. ŽK: 1:3. DIVÁKŮ: 120.

Sokol vlétl na hosty z Náchoda s velkou chutí a hned v první minutě zaznamenal velkou šanci Janecký, ale zblízka zamířil těsně nad branku. Následně se zastřelobval i Kořínek a Gorol, ale Živanicím se brankově nedařilo. Sokol se prosadil až po půlhodině hry, kdy sudí Štefan zaznamenal držení Nováka ve vápně. K nařízené penaltě se postavil Buriánek a s přehledem skóroval – 1:0. Náchod zvýšil svou aktivitu až ke konci poločasu, ale vážnější šanci si nevypracoval.

Druhý poločas by se dal shrnout lakonicky: “dlouhá řada promarněných šanci Sokola“. Pár minut po začátku druhého poločasu orazítkoval Gorol břevno náchodské branky, několikrát měl branku na hlavě či kopačce Janecký, ve dvou případech velmi slibně hlavičkoval Ferčák (jednou těsně nad a jednou v těžké pozici vedle levé tyče), avšak vstřelit uklidňující branku se nedařilo. Vysvobození pro Živanice tak přinesla až 83. minuta, kdy po Buriánkově pasu Poděbradský našel centrem ve vápně Nováka, který poslal míč k tyči. Zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím domácích, kteří po většinu zápasu přehrávali soupeře.

fotky z utkání naleznete zde a zde