4. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Náchod 4:1 (2:1)

02.09.2013 10:47

TJ Sokol Živanice - FK Náchod 4:1 (2:1)

ŽIVANICE: Vízek – Hanč, Novotný, Kabeláč, Ferčák –  Janč (79. Buriánek), Gorol (88. Baudyš), Krolop, Herzán - Krejčík (32. Hlouš), Klátil (63.Hofman). BRANKY: 9. klítil, 22. Ferčák, 51. Herzán z pen, 85. Krolop - 32. Plšek z pen.. ROZHODČÍ: Rais. ČK: 32. Vízek. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 145.

Domácí začali aktivně a do hostí se zakousli už od prvních minut, proto se ani na gól nemuselo čekat dlouho a možná by se nemuselo ani čekat do deváté minuty, neb v té osmé byl ve vápně stažen Ferčák, rozhodčí však netrestal. V deváté minutě se po centru Janče dostal k dorážce Krejčík, který však jen orazítkoval tyč, odražený balón se ale dostal ke Klátilovi a ten skóroval - 1:0. Trvalo tak plné tři zápasy a devět minut, než padnul první živanický gól ze hry! Ani další branka na sebe nenechala dlouho čekat a ve 22. minutě zvyšoval na 2:0 Michal Ferčák. Uběhlo dalších pár minut a zdálo se, že se Živanicemi je zle, neboť ve 31. minutě vylučuje sudí Rais skvěle chytajícího brnakaře Vízka za faul na Rompolta a nařizuje penaltu, v rychlosti střídá Krejčík a nastupuje Radek Hlouš, exekutor Plšek se však nemýlí a proměňuje - 2:1. Do konce poločasu odvádí domácí celek taktický výkon a soupeři nedovoluje vážnější ohrožení branky, naopak posílá pozdrav brankaři Pavlišovi výborně hrající Gorol. 

Druhý poločas přinesl opět aktivní a zajímavou hru. Ve 48. minutě se do míče opřel Strnad a dělovka, kterou orazítkoval branku Sokola, zněla divákům ještě dlouho v uších. Kdoví jak by hra za stavu 2:2 vypadala, udeřil však Sokol. Klátil byl faulován a rozhodčí nařídil penaltu pro domácí, kterou proměňuje Ondřej Herzán - 3:1 (2 zápas za Sokol a druhá brnaka z penalty). Hosté se však nevzdali a snažili se o aktivní hru, jejich šance však úspěšně mařila domácí obranná řada. Řadu pokusů zaznamenal Gorol, ale až v 85 minutě uzavírá stav utkání Krolop, který zvyšuje na 4:1, branka by však nepadla bez rychlého uniku Novotného po straně, který míč Krolopovi vyvezl. Domácí předvedli týmový výkon, aktivní přístup, korunovaný čtyřmi brankami a dobrou práci odvedly všechny řady. Za vzorný týmový výkon tak zaslouží pochvalu všichni bez individuálních výjimek. Příští týden zajíždí Sokol do Kutné Hory, která zatím okupuje osmé místo se šesti body. (JŠ) 

fotogalerie z utkání je zde