4. kolo krajského přeboru: Živanice - Hlinsko 2:0 (1:0)

03.09.2012 14:39

TJ Sokol Živanice – FC Hlinsko 2:0 (1:0)
ŽIVANICE: Hlouš – Ferčák, Trupl, Michal, Strnad (10. Podlipný, 89. Kačírek) – Gorol, Mocanu, Urbanec (80. Vajer), Braun –   Peterka, Kořínek (70. Klouda). BRANKY: 33. kořínek, 72. Mocanu z pen. ROZHODČÍ: Schmeiser. ŽK: 3:2. DIVÁCI: 90.

Hosté vstoupili do utkání nebojácně a do 12. minuty měl dvakrát na kopačce gólovku hlinecký Cach. Hrál se fotbal s patřičným nasazením, oba týmy si vytvářely slibné střelecké pozice. Ve 21. minutě spálil sólový únik Kořínek, když neprostřelil hlineckého gólmnana. Ve 31. minutě měl další vyloženou šanci Urbanec, ale gólman Kopecký opět svůkj tým podržel. Ve 33. minutě poslal míč za obranu hostí Gorol a Kořínek ukázkovým lobem otevřel skóre utkání - 1:0. Na druhé straně se prezentoval nebezpečnou dělovkou Sadílek.

Po přestávce se znovu ve vyložené šanci objevil Cach, neuspěl a to byl možná klíčový moment utkání. Domácí si poté vytvořili územní převahu a v 72. minutě po faulu Kopeckého na pronikajícího Kořínka zahrával pokutový kop Mocanu a nemýlil se - 2:0. Hosté přeskupili řady a zaveleli na zteč živanické branky, jenže Kovařík a Vácha pouze orazítkovali tyč Hloušovy branky.

 

článek byl převzat z Týdeníku Pernštejn, autorem je J. Mach