5. kolo 1.A třídy: Živanice - Srch 2:2 (0:1)

12.09.2011 07:54

TJ SOKOL Živanice – FC Titanic Srch 2:2 (0:1)

ŽIVANICE: Hlouš – Kačírek, Trupl, Ferčák, Petr – Podlipný, Mocanu, Pecivál (56. Malý), Hačko (34. Jelínek) – Macháček, Balog. SRCH: Hála – Kvírenc, Brož (71. Víšek), Vysoudil, Bříza (59. Hurta) – Tměj, Dolejský, Daněk, Hausner – Slováček (59. Kavka), Maivald. BRANKY: 56. a 66. Ferčák – 33. Tměj, 75. Víšek. ROZHODČÍ: Jadrný. ŽK: 1:0. DIVÁKŮ: 100.

Ani domácí prostředí nepřineslo v pátem kole první živanickou tříbodovou radost. První poločas přinesl řadu akcí domácích, ale koncovka byla prachbídná. Útočné akce Živanic většinou končily na obranné hradbě Srchu. Až ve 22. minuta prostřelil Hálu Rosťa Macháček, jeho zářez však nebyl uznán pro ofsajd. Srch odpovídal v celém průběhu utkání rychlými brejky. Na Macháčkův neuznaný gól odpovídal Tměj, který v rychlé protiakci orazítkoval břevno. První branka přišla ve 33. minutě, když se po hrubé chybě domácích v poli dostal k míči Maivald, který přihrál uvolněnému Tmějovi a ten zakončil do odkryté branky. Do konce poločasu se skóre neměnilo ani po šikovně kopnutém trestňáku Macháčka.

Druhý poločas přinesl zvýšený tlak Sokola a o stupeň lepší hru domácích hráčů, což přineslo své ovoce v 56. minutě, kdy se hlavou prosadil Ferčák po trestňáku Macháčka. Ferčák zařídil i vedení, když o deset minut později zužitkoval Podlipného centr. Radost domácím však překazil 15 minut před koncem Víšek, který se na hřišti pomalu ani nerozkoukal, ale podařilo se mu srovnat a uzavřít závěrečný účet zápasu. Živanice tak v pátem kole vybojovaly jediný bod a přidaly ho k dalším dvěma z prvních dvou kol podzimu. (JŠ)