5. kolo krajského přeboru: Chrudim "B" - Živanicel 3:0 (0:0)

10.09.2012 14:46

MFK Chrudim „B“ - TJ Sokol Živanice 3:0 (0:0)

CHRUDIM: Liebelt – Valda, Drahoš, Dvořáček, Lacman – Andrle, Langr, Vávra (76.Havránek), Vágner (90.Malinský) – Kopp (86.Hrstka), Kroutil (79.Kratochvíl) ŽIVANICE: Hlouš – Michal, Ferčák, Braun (17.Urbanec), Trupl – Kaufman, Podlipný Mocanu, Gorol - Kořínek, Klouda (63.Peterka) BRANKY: 78. Drahoš, 80. Andrle, 90. Havránek. ROZHODČÍ: Hořínek. ŽK: 1:0. DIVÁCI: 90.
Dres Sokola oblékl v tomto utkání i Jiří Kaufman, který donedávna hrál za Bohemians 1905 a zkusil i německou Bundesligu. První půle přinesla vyrovnaný zápas s minimem šancí na obou stranách, výjimkou byla samostatná akce Kořínka, který obešel gólmana domácích a poslal míč mezi tři tyče, jenže na poslední chvíli stihla zaúřadovat na brankové čáře ještě domácí obrana a otevření skóre bylo zachráněno.  

Až do 78. minuty se zdálo, že půjde o remízový zápas, bojovalo se o střed hřiště a šlo o vyrovnaný souboj s minimem šancí. Jenže pak to přišlo. V 78. minutě se po rohovém kopu hlavou prosadil Drahoš, který umístil míč pod břevno – 1:0. O dvě minuty později zkusil vystřelit z dálky Andrle a povedlo se – 2:0.  Poslední zářez přidal v 90. minutě Havránek, který po přesném centru hlavou umístil míč za Hloušova záda – 3:0. Po čtyřech kolech bez prohry a 8 nasbíraných bodech tak přišla první podzimní prohra, bohužel, v rámci vyrovnané partie, která byla prohrána během 12 minut. Závěrem je třeba dodat, že byť tomu tak výsledek nenapovídá, pokárání nezaslouží za tento zápas obranná řada. Živanice jsou však na stále sympatickém 7. místě, když na lídra tabulky ztrácí pouhé 4 bodíky.

Petr Rejman, trenér Živanic, po zápase pro Pardubický deník uvedl: „Byl to divný zápas. Do prvního gólu se hrálo především ve středu hřiště. rezerva se tlačila dopředu, ale naše obrana jí vůbec nic nedovolila. Nám se nedařil o v ofenzivě. Jedinou šanci měl ve  36. minutě Kořínek. Obešel i brankáře, ale střelu do prázdné brány domácí na čáře zachránili. Rozhodnutí padlo v 78. minutě po kopu z rohu. Střelu hlavou Hlouš vyrazil, ale proti dorážce Drahoše již byl bezmocný. Za dvě minuty ho překvapila střela z dálky a bylo hotovo. V samotném závěru domácí přidali domácí ještě jednu branku. Je to pro nás  velké zklamání, zápasu by více slušela remíza. Chrudim ale měla větší chuť po vítězství a tak se raduje z plného bodového zisku."  (JŠ)