6. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 0:1 (0:1)

14.09.2014 15:35

TJ Sokol Živanice - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 0:1 (0:1)

ŽIVANICE: Knobloch - Novotný (64. Pavlásek), Novák, Ferčák, Poděbradský – Buriánek (64. Mocanu), Gorol, Polák (85. Ráliš), Janecký (46. Vanžura) - Kořínek, T. Kakrda. BRANKA: 15. Souček. ROZHADČÍ: Cupl. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 100.

Živanice zakončily náročný týden domácím utkáním proti stávajícímu lídrovi divize. Zápas by se dal shrnout lakonicky – Ústí dalo Sokolu lekci z produktivity. Hosté měli lepší úvody poločasů, v tom prvním, hned ve druhé minutě, poprvé nebezpečně zahrozili střelou těsně vedle levé tyče a v 15. minutě se už nemýlil Souček, kterému nalil exbohdanečský Jarda David – 0:1. Hra se však postupně vyrovnala a Sokol se následně dostal do sedla. Ve 25. minutě byla Gorolova pumelice tečována a gólman Mareček se měl co ohánět, aby ji vyboxoval nad branku. O pár minut později kopal Gorol standardku po faulu na Kakrdu, ani tento pokus ale v síti hostí neskončil. Domácí měli převahu na míči, ale do koncovky se příliš nedostávali, a když i Ferčákův pokus mířil nad branku Ústí, šlo se do kabin za nepříznivého stavu pro Živanice.

Druhá půle měla podobný průběh s tím, že domácí ještě více přidali a úporně se snažili vyrovnat. Šance opakovaně zaznamenali Kořínek, Poděbradský a Novák žádný ze jmenovaných však štěstí neměl, přičemž nejblíže vyrovnání byl podvakráte Kořínek. Ústí si pak závěr utkání pohlídalo a přečkalo několik domácích závarů a zápas tak skončil nejtěsnějším rozdílem. Příští týden se Sokol představí na půdě FK Pardubice B.                                            (JŠ)