6. kolo krajského přeboru: Živanice - Polička 4:1 (3:1)

17.09.2012 19:47

TJ Sokol Živanice – SK Masokombinát Polička  4:1 (3:0)
ŽIVANICE: Hlouš – Ferčák, Trupl, Michal, Podlipný – Gorol, Kaufman, Mocanu, Vajer (46. Urbanec) –  Pecivál (65. Klouda), Kořínek (74. D. Černík). BRANKY: 24. Mocanu, 30. Kaufman, 43. Ferčák, 87. D. Černík – 54. Navrátil. ROZHODČÍ: Fojtík. ŽK: 1:2. DIVÁCI: 70.

V šestém kole krajského přeboru zavítal z Poličky do Živanic papírově slabší soupeř, který dosud nevstřelil jedinou branku a za pouhé dva dosud získané bodíky okupoval poslední příčku tabulky. Realita na hřišti však byla jiná, od počátku a vlastně i celý první poločas včetně valné části druhé půle se hra svižně přelévala ze strany na stranu a minimálně do vstřelení první branky Sokola Poličtí velmi slušně kombinovali a několikrát nebezpečně obstřelovali Hloušovu bránu. Štěstěna však stála na straně domácích, když se ve 24. minutě ve velmi nepřehledné (alespoň z pohledu z druhé strany hřiště) skrumáži v malém vápně zorientoval Mocanu a vstřelil již svůj čtvrtý letošní gól, čímž překonal svoji statistiku za předešlé dvě mistrovské sezóny dohromady J. Domácí jakoby dostali nový impuls a zvýšili aktivitu. Pár minut po první vstřelené brance popřel fyzikální zákony Kaufman, který v rámci exekuce standardky dal míči naprosto neuvěřitelnou levotočivou rotaci, takže hráči ve zdi a především gólman si trajektorii střely s otevřenými ústy jen prohlédli – 2:0. Do poločasu se šikovně prosadil ještě živanický bouřlivák Ferčák, který zakončoval typicky hlavou, když ho přesným centrem našel Gorol.

Poličtí však i za nepříznivého stavu nepřestávali hrát a odměnou jim byl první vstřelený gól této sezóny, když se prosadil Navrátil – 3:1. Hosté ve druhé půli ještě dvakrát vážně zahrozili, ale dělovka Nekvindy ani nastřelená vnější tyč domácí svatyně brankou neskončila. Na druhé straně se na několikrát – se zlepšující se tendencí – zastřeloval zkušený shooter Gorol, ale štěstí v koncovce mu zatím nebylo dopřáno. V 83. minutě po uvolnění Kaufmanem se k sólovému úprku přes celou půlku vydal mladičký Dominik Černík, ale před padajícím gólmanem neměl dostatek klidu na kopačkách. S notnou dávkou štěstí skládal Dominik v 87. minutě reparát, opět totiž sprintoval přes půlku hřiště, ale tentokrát přidal i špetku drzosti a svoje sólo zakončil kličkou a závěrečným zářezem – 4:1. Živanice v šestém kole přeboru zaslouženě vyhrály, nutno však sklonit poklonu sympaticky hrající Poličce, a to s podivem, že náš sobotní soupeř získal v sezóně pouhé dva body a první branku vstřelil až u nás.   (JŠ)