7. kolo 1.A třídy: Živanice - Stolany 4:1 (3:1)

25.09.2011 17:55

TJ Sokol Živanice – SK Stolany 4:1 (3:1)
ŽIVANICE: Hlouš – Kačírek, Ferčák, Trupl, Petr – Jelínek, Mocanu, Balog, Podlipný (84. Mencl) – Macháček, Pecivál (75. Malý). STIOLANY: Báča- Novotný, Hluchník Vácha, Přibyl – Jenka, Eis, Černohubý, Adam – Pavlíček, Kaciáň.  BRANKY: 7., 45. a 66. Pecivál, 37. Macháček – 1. vlastní (Trupl). DIVÁKŮ: 100. ŽK: 0:3. ROZHODČÍ: Vodný.
Dalo by se říci zápas plný reminiscencí… Ještě v minulé sezóně hrály oba celky krajský přebor, Živanice v minulé sezóně Stolany dvakrát jednoznačně přejely a v dresu Stolan se objevili dva exživaničtí hráči Kaciáň a Černohubý.

Úvod zápasu však znamenal pro domácí šok, uplynuly jen první vteřiny, když míč přeskočil, po malé domů zahrávané Truplem, Hloušovu kopačku a Stolany zcela nečekaně vedly – 0:1. Nepříjemná situace hned v úvodu utkání však neměla na hru Živanic vliv. Domácí již od dalších minut potvrzovali roli favorita a hráli útočný fotbal. Převahu zužitkoval již v 7. minutě Kamil Pecivál, který využil přihrávku Baloga. Přišla 37. minuta a skóre otočil Rosťa Macháček, který ve velkém vápně korigoval střelu za Báčova záda. Pár minut před koncem první půle fauloval Hluchník ve vápně. Arbitrem se stal Podlipný, ale Báča jeho penaltu vystihl. Do kabin však šly oba týmy za stavu 3:1, když Pecivál hlavou a z úhlu zvýšil vedení domácích.

Ve druhém poločase čaroval Báča, který několikrát vychytal více či méně vydařené pokusy Živanických. Nakonec uzavřel skóre mače Pecivál, který v 66. minutě další přesnou hlavičkou, po centru Baloga, završil hattrick. Živanice si tak připsaly druhou výhru v sezóně a doufejme, že se definitivně otřepaly z nejistého vstupu do sezóny.    (JŠ)

Fotoreportáž Pardubického deníku ze zápasu naleznete zde