7. kolo krajského přeboru: Žamberk - Živanice 1:4 (0:3)

24.09.2012 09:13

1. FC Žamberk - TJ Sokol Živanice 1:4 (0:3)

ŽAMBERK: Pěnička - Rudolecký, Špona, Moldán (65. Kašpar), Bartoň (72. Kotyza) – Pavelka, Trejnar, (41. Hruška ml.), Čada, Lukeš (71. Dvořák) – Matoulek, Hruška st. ŽIVANICE: Hlouš – Podlipný, Ferčák, Braun, Trupl – Mocanu, Gorol, Kořínek (84. D. Černík), Vajer (80. Klouda) – Pecivál (74. Peterka), Kaufman (46. Urbanec). BRANKY: 84. Čada – 2. Kořínek, 31. a 36. Ferčák, 64. Mocanu. ROZHODČÍ: Schejbal (SY). ŽK: 3:1. DIVÁCI: 130.

Sedmé kolo krajského přeboru nabídlo v Žamberku utkání šestého se sedmým, ovšem třeba podotknout, že Žamberk dosud neztratil doma ani bod a naopak Živanice dosud venku naplno nebodovaly, takže předzápasová statistika hovořila jasně. Oba týmy hlásily před startem zápasu poměrně širokou absenci hráčů a to se možná projevilo i na výkonu domácích (za domácí kupříkladu nenastoupil exživanický gólman Mareček nebo exligový matador Breda). Živaničtí šli do zápasu s odhodláním a hned ve druhé minutě otevřel účet Kořínek, ten zužitkoval přesnou přihrávku od Kaufmana a umístěnou střelu si mohl Pěnička jen prohlédnout - 0:1. Domácí v dalším krátkém průběhu zaznamenali několik více či méně slibných šancí, ale hřiště postupně opanovali hosté. Ve 31.minutě nalezl opakovaný centr na zadní tyči číhajícího Ferčáka a ten, jak je jeho dobrým zvykem, dopravil s přehledem míč hlavou do sítě – 0:2. O pět minut úřadoval opět Ferčák. Ten si tentokrát naběhl do velkého vápna a podél domácího gólmana umístil s velkým přehledem k tyči – 0:3. 

Tříbrankové vedení Živanice uklidnilo a ve druhém poločase hráli hosté na hřišti víceméně sólo, potřeba však říci, že domácí občas růžky vystrčili. Jako poslední se za hosty do listiny střelců zapsal letošní (zatím) nejúspěšnější střelec Živanic Liviu Mocanu. Ten poslal v 64. minutě míč za záda domácího gólmana přízemní střelou – 0:4. Velkou šanci zaznamenal také Kořínek, který se však z malého vápna před odkrytou brankou neprosadil. Oba týmy pak zaznamenaly méně nadějné šance, na straně domácích se neprosadil Hruška, za hosty pak Peterka. Domácí ještě v závěru korigovali Čadou, na jehož tečovanou střelu již Radek Hlouš nemohl zareagovat.   (JŠ)