8. kolo ČFL: TJ Sokol Živanice - SK Převýšov 0:0, pen. 5:4

01.10.2018 08:22

TJ Sokol Živanice - SK Převýšov 0:0, pen. 5:4

ŽIVANICE: Hrnčíř - Polák, Košťál, Staněk, Motyčka - Kakrda, Gorol, Herzán, Hundák (70. Štěpánek) – Petrus (88. Živný), Ujec. ROZHODČÍ: Musil - Cichra, Šafránková. ŽK: 3:2. DIVÁKŮ: 435.

Ž I VA N I C E - Nováček potřeboval body jako sůl, ale Převýšovu se v poslední době daří. V osobních soubojích měl navrch, ale Živaničtí se postupem času dostávali do šancí, ale oba gólmani míč za svá záda nepustili. Bezbranková remíza je pro živanický tým málo, náplastí se ale nakonec staly stoprocentní penalty a zisk dvou bodů…

Vyrovnaný duel, v němž hosté byli zpočátku důraznější v osobních soubojích, ale oběma týmům chyběla kvalitní finální přihrávka a důraz v koncovce. Největší šanci první půle připravil Gorol kolmicí pro Ujce, jehož technická střela nakonec skončila na tyči.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, domácí trpěli nepřesnostmi v kombinaci a místy působili bezradně. V 57. min. z úhlu poslal Kakrda míč s tečí na břevno… V poslední dvacetiminutovce zavelel na zteč převýšovské branky Petrus povedenou střelou z 25 metrů, se kterou měl gólman Petr dost práce. Narůstaly živanické rohové kopy, ale největší šanci Štěpánka zmařil gólman Petr.  Bod měly oba týmy v kapse, šlo o to zvládnout penalty a připsat si ten druhý. Povedlo se to svěřencům trenéra Romana Olivy, kteří v tomto ohledu byli stoprocentní.

Penaltový rozstřel: Bastin 0:1, Živný 1:1 * Koubek 1:2, Gorol 2:2 * Novák 2:3, Kakrda 3:3 * Veselka 3:4, Motyčka 4:4 * Labík - přestřelil, Herzán 5:4.

vyšlo v Týdeníku Pernštejn 1. 10. 2018