8. kolo krajského přeboru: Živanice - Cerekvice 1:1 (1:0)

30.09.2012 12:07

TJ Sokol Živanice – Slavoj Cerekvice n. Loučnou  1:1 (1:0)
ŽIVANICE: Hlouš –Trupl, Ferčák (10. Urbanec), Mocanu, Braun – Podlipný, Kaufman (86. D.Černík), Gorol, Vajer (73. Klouda) – Kořínek, Pecivál (65. M. Peterka). CEREKVICE: Lampárek – Coufal, Chleboun, David, Smola – Hrubý, Černý, Zahálka, Souček (83. Vera) – Fikejz, Michalec (65. Drahoš).BRANKY: 44. Pecivál – 85. Chleboun. ROZHODČÍ: Lukášek (Kameničky). ŽK: 1:1. DIVÁCI: 100.

Pro Živanice a Cerekvici jako by osmé kolo vůbec nebylo, před tímto i po tomto zápase zůstaly totiž oba týmy na svých příčkách, tedy  šesté resp. třetí, neboť smírný výsledek 1:1 nepomohl ani jednomu týmu ve šplhu krajskou tabulkou. Průběh hry však příliš smírný nebyl, první půli opanovali domácí a ve druhé půli dominovala Cerekvice, je třeba také dodat, že na obou stranách byly zaznamenány velmi slibné šance.

Domácí Sokol šlapal na plyn hned od počátku, do 10. minuty neproměnili dvě velké šance Pecivál a Kořínek. V 10. minutě se ke vší smůle musel ze hry odporoučet oslavenec Michal Ferčák, kterému se obnovilo svalové zranění. Dvacátá minuta pak patřila hostujícímu Součkovi, který však z velmi slibného postavení trefil Radka Hlouše. „Nedáš dostaneš!“ mohlo platit o pár minut později. Ve 26. minutě totiž pohotově rozehrál na pravém křídle Kořínek a poslal krásný pas před bránu, ale Podlipný a ani Kufman, kterého pas taktéž míjel ke střele nedosáhli. Důležitou branku do šatny připravilo až minutu před koncem duo Gorol – Pecivál, když prvně jmenovaný našel přesnou přihrávkou Pecivála a ten před Lampárkem nezaváhal – 1:0.

Druhý poločas, přinesl sílící převahu hostí, která vedla až k jejich závěrečné dominanci na hřišti. Živaničtí bojovali o každý míč a do útočných akcí se dostávali sporadicky. Ve 48. minutě Souček nastřelil tyč, velkou šanci zaznamenal i Zahálka, který pálil na Hlouše z šestnáctky. Na druhé straně mohl potvrdit Kaufman, jeho střela však putovala k Lampárkovi při zemi a ten jí stačil vykopnout. Když už vše vypadalo, že domácí šahají, i přes převahu hostí, po třech bodech, pálil na Hlouše Hrubý, ten jeho střelu bravurně zlikvidoval, ale z následného rohu se hlavou prosadil Chleboun – 1:1. Domácí tak v infarktovém závěru nakonec odcházeli do kabin jen s jedním bodem, nicméně objektivní divák musí uznat, že plichta byla pro obě mužstva zasloužená. (JŠ)