9. kolo krajského přeboru: FK Česká Třebová - Živanice 3:1 (2:1)

07.10.2012 18:01

FK Česká Třebová - TJ Sokol Živanice 3:1 (2:1)
ČESKÁ TŘEBOVÁ: Křivka – Kubásek, Švec, Štěpán, Rufer – Grepl, Nágl, Borek, Urbanec P. (74. Abt) – Myšák, Pešek (80. Urbanec). ŽIVANICE: Hlouš – Kačírek (71. Klouda), Trupl, Podlipný, Braun – Vajer, Gorol, Mocanu, Urbanec (80. Peterka) - Pecivál, Kořínek. BRANKY: 4. Pešek,  9. Vajer,  45. Myšák, 68. Myšák. ROZHODČÍ: Poláček. ŽK: Borek, Křivka, Abt – Gorol, Pecivál.  ČK: 40. Grepl – 78. Mocanu. DIVÁCI: 150.

Do utkání vstoupili domácí aktivně už ve 4. minutě se samostatné akci ranou k tyči prosadil Pešek – 1:0. O čtyři minuty později Štěpán z trestného kopu přestřelil branku. Živanice však držely se soupeřem krok a hra se postupně vyrovnala až přešla v jejich mírnou převahu. V 9. minutě hosté zahrávali standardku a nikým nehlídaný Vajer srovnává skóre na - 1:1. V prvním poločase se bojovalo především o střed a šancí bylo na obou stranách jako šafránu. O co méně však bylo šancí o to více bylo emocí. Ve 40. minutě se odporoučel po červené kartě do sprch Grepl, který nehezky fauloval Brauna. Přeci jen se však jedna zásadní akce urodila, bohužel pro hosty, v poslední minutě poločasu, když Myšák pohotově zužitkoval míč, který se k němu dostal po trestném kopu Nágla – 2:1.

Ve druhém poločase hra svižně pokračovala, Živanice přidaly na tlaku i důrazu, dvě slibné šance však brankou neskončily. Hrálo se tvrdě a emoce nepolevovaly, na hře se bohužel také podepsal sudí Poláček, který například nezaznamenal, že druhý Myšákův gól byl „vstřelen“ rukou a v 78. minutě vyloučil Mocana za hereckou etudu domácího hráče. Domácí  si tak s notnou dávkou pomoci od rozhodčího připsali tři body. Živanice i po prohře zůstávají na šestém místě tabulky a v sobotu hostí 13. Choceň. (JŠ)