Chceme hrát dobrý fotbal a přilákat na stadion více diváků, říká před startem divize kouč Ujec.

29.07.2015 18:35

Milan Ujec naposledy úspěšně působil ve Dvoře Králové nad Labem, který se i díky jeho práci zachránil v divizi a nyní se po více jak deseti letech vrací do Živanic, kde již působil, a to nejen jako trenér, ale i jako hráč. Na lavičce Sokola Živanice dosud okusil tři výhry a jednu prohru (zde nutno poznamenat, že se zkušenějším a silnějším soupeřem), avšak rozhodující bude herní projev a samozřejmě také výsledky Sokola v nadcházející divizní sezoně. U této příležitosti jsme trenéru Ujcovi položili několik otázek.

V Živanicích jste již dříve působil, připomenete čtenářům, kdy a za jakých okolností to bylo?

Ano, v Živanicích jsem působil v letech 2001 - 2004, čtyři sezony jako hrající trenér, hráč a trenér. V té době se začal fotbal v Živanicích rozvíjet. Začínali jsme v okresním přeboru a dotáhli to až do Krajského přeboru Pardubického kraje. Ze začátku zde působila i řada exligových hráčů (např. Sokol, Denk, Pochobradský, Outrata, Polák, J. Ujec). Na tu dobu rád vzpomínám, protože tito zkušení hráči předváděli pohledný fotbal, který přitahoval slušnou diváckou kulisu, tehdy zde na fotbal chodilo okolo 300 lidí!

Živanice v přípravě dosud sehrály dvě přátelská a dvě pohárová utkání, jak tyto zápasy hodnotíte?

Sehráli jsme dvě přátelská utkání, a sice s třetiligovou Čáslaví (1:0) a se Sokolem Kratonohy (4:2, účastník krajského přeboru).  V obou utkáních byla především snaha vyzkoušet všechny hráče, abychom poznali, co v každém je. Je to poměrně krátká doba a na zkoušení není moc času, přesto mi tyto zápasy mnohé prozradily a naznačily, kdo co asi tak může hrát.

Dále máme za sebou dvě pohárová utkání s účastníky ČFL. Proti Benátkám jsme hráli disciplinovaně a bez problémů vyhráli v poměru 4:1. Převýšov byl daleko silnější, kompaktnější celek s řadou hráčů kádru A mužstva FC Hradce Králové. My jsme udělali několik hrubých chyb v obraně a soupeř nás nekompromisně trestal, proto konečná prohra 2:4.

Můžete již nyní prozradit, jak se oproti uplynulé sezoně změní kádr Živanic? Potvrzen je již například odchod Marka Kuliče nebo Martina Tischlera. Co nové posily?

Potvrzených odchodů z kádru je více, vedle Kuliče a Tischlera, odchází také Ráliš, Pavlásek, Černík a Janecký. Co se posil týče, tak jsou to hráči, kteří se již samozřejmě zapojili do přípravy a poháru - Hundák, O. Ujec,  M. Ujec, Mayer a Sůra. V kádru je nyní osmnáct hráčů a do sestavy se budou dostávat hráči s momentálně nejlepší formou.

Jaké jsou hlavní cíle TJ Sokola Živanice pro nadcházející sezonu?

Hlavní cíl je hrát dobrý fotbal a přilákat na stadion více diváků. K tomu jsou potřeba i výsledky, tak že se budeme snažit hrát v horní části tabulky.

V „naší“ divizní skupině se objevila hned řada nováčků, dá se již nyní odhadnout, jaká bude Divize C ročníku 2015/2016? 

Obecně je divize „C“ kvalitnější než ty ostatní. Teď tam je hodně nových mužstev a čas ukáže jejich sílu. Mezi favority bude patřit Olympia HK, silné mužstvo bude mít Suchdol a  určitě i ostatní nebudou chtít prohrávat.    (JŠ)