Na úvod divizní sezony vítězně! Sokol veze tři body z Trutnova

14.08.2017 16:23

FK Trutnov - TJ Sokol Živanice 1:2 (0:1)

ŽIVANICE: Ptáček - Buriánek, Zdeňka, Ferčák, Motyčka - Kakrda (84. F. Pánek), Herzán, Gorol, Hundák - D. Pánek (90. Ujec), Petrus.

BRANKY: 80. Kejzlar - 13. T. Kakrda, 63. Petrus. ROZHODČÍ: Milner. ŽK: 1:3. ČK: 60. Turner. DIVÁKŮ: 150.

Živanice přijely do Trutnova s tříbodovým záluskem a chuť po vítězství byla znát již od prvních minut. Už ve 13. minutě ukázkově nalil Kardovi Petrus a ten s míčem došel mazácky až do branky – 0:1. První zářez však jakoby hosty ukolébal. Sokol měl sice utkání jednoznačně pod kontrolou, ze hry se však vytratila určitá nápaditost a řada pokusu končila na domácím obranném valu.  

Celé utkání vygradovalo až v poslední půlhodince. Nejprve byl vyloučen domácí Turner a hosté se tak dostali do přečíslení. O pár minut později nalil David Pánek do vápna Petrusovi a ten hlavou zavěsil – 0:2! Sokol následně zaznamenal několik velkých šancí, ale udeřili domácí, když v 80. minutě Kejzlar prokličkoval obranou Sokola a umístěnou střelou zdramatizoval utkání – 1:2! Domácí v závěrečném náporu dokonce orazítkovali tyč Ptáčkovy branky! Sokol však utkání do vítězného konce, i přes nervydrásající závěr, dovedl…                                                                          (JŠ)