Na úvod veze Sokol z Boru dva body. V sobotu Živanice doma přivítají Turnov-Pěnčín

10.08.2015 10:41

FC Nový Bor - TJ Sokol Živanice 1:1 (1:0), na penalty 4:5

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Mocanu (68. O. Ujec), Novák, Trupl - Polák, Sůra, Herzán, Gorol, Hundák (59. M. Ujec) - Kakrda. BRANKY: 40. Hoke - 70. M. Ujec. ROZHODČÍ: Klupák. ŽK: 1:3. DIVÁKŮ: 160.

Fotbalisté Živanic zajížděli hned v prvním kole na hřiště nového celku divizní skupiny C. I v loňské sezoně působil Nový Bor v divizi, ale ve skupině B. Domácí se dostali do vedení, které vymazal dvacet minut před koncem Milan Ujec.

Hosté hned v úvodu promarnili dvě nadějné šance v podání Hundáka a Poláka. Od 9. minuty následoval úsek živanických chyb, které ovšem domácí z rychlých protiútoků nepotrestali. Ve 27. minutě se po ose Hundák - Polák - Gorol dostal míč téměř za brankovou čáru, ale ještě před ní byl zblokován. Pět minut před přestávkou hosté chybovali v rozehrávce ve středu pole, čehož dokázal využít Hoke.

Ve druhé půli se Živaničtí hnali za vyrovnáním. V 54. minutě ještě Kakrda zakončil samostatný únik jen do boční sítě. Až v 70. minutě rozehrál Gorol přímý kop ze strany a střídající M. Ujec hlavou vyrovnal. Autor branky měl ještě další šanci, ale střelu mezi tři tyče nepropasíroval. V poslední minutě mohl rozhodnout Sůra, jenže míč z jeho hlavy zamířil těsně vedle domácí svatyně. O zisku druhého bodu pro Živanice se rozhodlo v penaltovém rozstřelu. Všech pět hostujících hráčů pokutový kop proměnilo, domácí zaváhali při poslední páté penaltě. Tu chytil živanický brankář Volšík.

Příští sobotu (15. 8. 2015) přivítá Sokol ve svém areálu Pěnčín-Turnov, utkání startuje v 17:00.

Napsal o utkání Týdeník Pernštejn



Více zde: https://sokolzivanice.webnode.cz/news/a1-kolo-divize-c-fk-novy-bor-tj-sokol-zivanice-1-1-1-0-na-penalty-4-5/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz