Na zápas se Spartou se bude vzpomínat! Živaničtí hráči bojovali jako lvi!

08.09.2014 14:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TJ Sokol Živanice – AC Sparta Praha 1:3 (0:1)

ŽIVANICE: Knobloch – Novotný, Novák, Ferčák (90. + 4 Pavlásek) , Poděbradský – Buriánek, Gorol, Polák, T. Kakrda – Kořínek (46. Kayamba), Janecký (90. Ráliš). Trenér: Košátko.
SPARTA: Štěch – Mareček, Švejdík, Kováč, Costa – Matějovský, Hušbauer, Vacek – Konaté (90. + 2 Miskovič), Bednář, Pešek (56. Schick). Trenér: Lavička.

BRANKY:  52. z pen. Buriánek – 21. Konaté, 71. Matějovský, 86. Hušbauer. ROZHADČÍ:Orel – Arnošt, Pilný. ŽK: Buriánek – Švejdík. DIVÁKŮ: 3350.

Zázrak se v Živanicích nakonec nekonal, ale můžeme s klidem prohlásit, že Spartě jsme to zadarmo nedali!

I přesto, že probíhala reprezentační přestávka, nepřijela Sparta do Živanic s „béčkem“. Obranu Sparty řídil Kováč, v záloze běhal Matějovský a Hušbauer a v útoku zlobil Bednář. I tyto sparťanské hvězdy pravděpodobně způsobily, že prvních dvacet minut bylo ze strany domácích poměrně ustrašených, nicméně živanická obrana šlapala, a tak se Sparta nedostala do rychlého vedení, což platilo pouze do 21. minuty, kdy se tečovanou střelou trefil Konate – 0:1. Od tohoto momentu přestali domácí Spartu respektovat a hra se poměrně vyrovnala. Do velké šance se dostal Pepa Janecký, který v pádu nestihl přelobovat Štěcha a následně ho potrápil dělovkou, kterou musel sparťanský gólman vytahovat na roh. Sparta se trápila a domácí zaznamenali ještě několik dalších brejků. Pálili Gorol a Kořínek.Těsně před koncem první půle byl ve vápně faulován Kakrda, ale sudí tento okamžik nevyhodnotil jako hodný exekuce.

Ve druhé půli domácí investovali do zápasu veškerou sílu a vervu a podařilo se!  Costa špatně pokryl svůj prostor a míč se dostal do vápna ke Kakrdovi, kterého poslal k zemi Švejdík a pískalo se! K penaltě se postavil Michal Buriánek a zkušeně proměnil – 1:1. Jestliže se do této doby Sparta trápila, tak od Buriánkovy branky působila už vyloženě bídně. Vše vyvrcholilo o pár minut později, na tabuli svítila 68. minuta, když Polák skluzem „pošťouchl“ balón směrem k nepokryté části Štěchovy branky a jeho pokus skončil na tyči! V tu chvíli by se v řadách živanických příznivců krve nedořezal… Místo zaslouženého vedení domácích však přišel úder na druhé straně, když Matějovského centr skončil až v Knoblochově bráně. Otřesení domácí se však nevzdali a důstojně vzdorovali až do poslední minuty. V 88. minutě pak vítězství Sparty potvrdil hlavou Hušbauer.

Závěr? Domácí Sokol předvedl perfektní týmový výkon, pochvalu opět zaslouží všechny řady a kompletně mokré dresy domácích hovořily za vše. Velké mínus a palec dolů zaslouží „sparťanští příznivci", kteří byli ve vyhrazeném sektoru, jejich chování je neomluvitelné a hanebné a mimo jiné způsobili přerušení zápasu na deset minut. Opět se potvrdilo, že tito „fanoušci“ patří do klece!

Velký potlesk patří celému týmu Sokola Živanice a všem slušným divákům, kteří se přijeli podívat na pohárové utkání, a že jich nebylo málo!. Speciální zatleskání nemůže být nevěnováno Michalu Buriánkovi, který Spartě proměněnou penaltou ukázal, že je dokáže potrápit i amatérský divizní tým ;-).                                                                               (JŠ)

fotky z utkání naleznete například zde a zde