Předkolo Poháru České pošty: TJ Sokol Živanice – Jiskra Ústí nad Orlicí 3:1 (1:1)

14.07.2013 21:12

TJ Sokol Živanice – Jiskra Ústí nad Orlicí 3:1 (1:1)

ŽIVANICE: Vízek – Mocanu (85. Černík D.), Baldrych, Ferčák, Vrážel, Novotný, Hanč, Buriánek, Janč, Klátil (71. Hofman), Baudyš (29. Krejčík). Branky: 4. Baldrych, 56. a 60. Klátil - 39. Ráb. ŽK: 1:1. Rozhodčí: Dujsík – Starý, Schejbal. Diváků: 170.

Živanice nastoupily ve výrazně obměněné sestavě, neboť z týmu, který odkopal minulou sezónu, zůstalo v podstatě torzo. V základní sestavě nastoupily pouze tři stálice živanického týmu (Ferčák, Mocanu a Vrážel) a osm talentovaných mladíků. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Baldrych, který zakončil hlavou – 1:0. Hrál se otevřený fotbal a jezdilo se „nahoru dolů“. V desáté minutě orazítkoval tyč hostí Janč. Na výkonu domácích se však bezesporu podepsala poměrně krátká doba od zahájení přípravy, neboť od samotného sestavení týmu, neuplynul ani týden. Veškeré nedostatky však domácí nahrazovali nasazením a snahou o rychlý přechod do útoku. Druhá část první půle však byla spíše v režii hostí. V probíhající 20. minutě se dostal až za brankaře Vízka uniknuvší Grepl, který v pádu trefil pouze tyč. První poločas byl ukončen za stavu 1:1, když se pár minut před koncem za hosty prosadil Ráb.

Druhý poločas přinesl zejména v úvodu jisté oživení hry Sokola a vše bylo podtrženo úspěchy v rozmezí dvanácti minut. Ve 48. minutě se Klátil ještě zastřeloval, když poslal hlavou míč těsně nad Křivkovu branku, v 56. minutě se už ale po standardce nemýlil a poslal Živanice do vedení – 2:1. Úspěšná dvanáctiminutovka byla korunována v 60. minutě, kdy opět Klátil hlavou upravil na konečných 3:1 pro Sokol. Potlesk patří Patriku Vízkovi za zákrok v 65. minutě, kdy vychytal jasnou gólovku hostí. Před koncem mohl ještě zvýšit Krejčík, ten však své sólo nezakončil ideálně. Objektivně shrnuto, Živanice zaslouženě vyhrály a zvládly generálku na první kolo divize, kdy právě zajíždějí na hřiště Jiskry (10.8.). Celý tým, který spolu funguje tak krátkou dobu, jistě zaslouží pochvalu. Závěrem dodejme, že Živanice postupují do prvního kola poháru, kdy se 20.7.2013 střetnou se Dvorem Králové (ten v předkole na penalty vyřadil Olympii HK).   (JŠ)           

fotky z utkání naleznete zde