Přípravné utkání: FC Dnipro Cherkasy (Ukrajina) - TJ Sokol Živanice 1:0 (0:0)

19.02.2018 09:59

FC Dnipro Cherkasy (Ukrajina) - TJ Sokol Živanice 1:0 (0:0)

ŽIVANICE: (1.poločas): Ptáček - Buriánek, Ferčák, Motyčka, Novotný - Polák, Gorol, Herzán, Hundák - Kakrda, Ujec.

(2. poločas): Ptáček - Buriánek, Zdeňka, Staněk, Novotný - Hundák (60. Trupl), Gorol (60. Kakrda), Herzán (60. Polák), F. Pánek - Petrus, Bukač.

BRANKA: 57. Kireev.

A N T A L Y A (Turecko) – V pátek dopoledne měli živaničtí fotbalisté individuální přípravu v posilovně a odpoledne je už čekal první zápasový test v rámci jejich tureckého soustředění.

Soupeř z druhé ukrajinské ligy měl v zpočátku územní převahu a živanický tým se jen s obtížemi v úvodní půlhodince prosazoval na dostřel branky soupeře. V rozmezí od 30. do 45. minuty se ale Živanice vymanily z tlaku a dostaly se i do koncovky. Slibnou standardku Hundák rozehrál nepřesně na Gorola a ten se tak k razantní střele pořádně nedostal. Poté se Živaničtí domáhali penalty za ruku ve vápně soupeře, ale sudí nechal tuto situaci bez povšimnutí. Poté střela Gorola jen těsně míjela branku soupeře a následně Hundák uvolnil na pravé straně nabíhajícího Poláka, ten z úhlu akci střelecky zakončoval, ale brankáře soupeře nepřekonal. Nakonec se Hundák prosadil přímou střelou, ale gólmana ukrajinského týmu neprostřelil.

Po změně stran oba soupeři prostřídali, Živanice se dostávaly před branku soupeře, ale byl to ukrajinský tým, který po rohovém kopu vstřelil Kireevem zblízka jediný gól zápasu. Živaničtí na srovnání skóre už neměli sílu a slibné střelecké příležitosti si již nevytvářeli. Prohra o jeden gól s druholigovým soupeřem je však přijatelná, vždyť do zápasu šli z plné zátěže.

Další zápas hrají Živanice dnes (pozn. 19.2.2018) s FK Jedinstvo (Černá hora).

„Prohra o jediný gól s druholigovým ukrajinským týmem není vůbec špatná. Zpočátku jsme se ve středu pole nemohli dostat do hry, soupeř byl důrazný, naši středoví hráči neměli čas cokoliv s míčem udělat. Ve druhé polovině první půle jsme se ale herně zvedli a vytvořili si několik střeleckých příležitostí. Po změně stran jsme nedokázali pokrýt po rohovém kopu střelce jediné branky zápasu a srovnat skóre se nám už nepovedlo. Kluci zápas odjezdili, o míč se museli rvát, byla to výborná prověrka. Soupeř byl pro nás naprosto neznámý, netušili jsme, co od něj můžeme očekávat. Ze zápasu máme vcelku dobrý pocit, určitě jsme nepropadli,“ uvedl po utkání pro Týdeník Pernštejn trenér Živanic Petr Doležal.

z Turecka Pro Týdeník Pernštejn J. Mach