Proti Kutné Hoře zaúřadoval brankostroj Kakrda, potlesk ale zaslouží celý tým Sokola!

31.08.2015 10:53

TJ Sokol Živanice – Sparta Kutná Hora 4:0 (3:0)

ŽIVANICE: Čihař - Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný - Sůra, Gorol (68. Hlouš), Herzán, Polák (79. Mocanu) - Hundák (68. O. Ujec), Kakrda (82. Tulach).BRANKY: 19., 34. a 43. Kakrda, 52. Sůra. ROZHODČÍ: Trska – Musil, Brychta.ŽK: 1:1. DIVÁKŮ: 150.

Do sestavy Sokola se v rámci mistrovského utkání vrátil po devíti měsících tradiční dirigent živanické obrany Michal Ferčák a nutno dodat, že se jednalo o úspěšný návrat, neboť Živanice poprvé v sezóně neinkasovaly! Domácí diktovali tempo hry již od úvodních minut a je třeba poznamenat, že to bylo tempo velmi svižné.  V 15. minutě byl ve vápně faulován Kakrda, sudí však jasnou penaltu neodpískal.  Kakrda si z toho však hlavu nedělal a na výpravy k brance hostí se vydával i nadále. V 19. minutě pak po individuální akci umístěnou bombou otevřel skóre – 1:0. Pohlednou kombinaci o pár minut později založil Buriánek, který našel Kakrdu a ten centroval do vápna na číhajícího Poláka, ten však již nestihl míč do branky uklidit. V 31. minutě Kakrda znovu ukázal, že je při chuti, když jeho střela šla jen těsně nad levou spojnicí Zichovy branky. O pár minut později se však již skóre měnilo. Buriánek zprava přízemním centrem hledal do vápna nabíhajícího Kakrdu, ten byl asi sám překvapen, že hostující stoper si nechal míč přeskočit, nicméně nekompromisně zakončil – 2:0. Ve 40. minutě se prezentoval i Gorol, jehož pumelice skončila těsně vedle levé tyče. Posledně jmenovaný pak těsně před pauzou našel Kakrdu, který pak prosprintoval mezi hostujícími obránci a zkompletoval hattrick – 3:0.

Druhá půle nabídla také pohledný fotbal pod taktovkou domácích, ale zásadního dění oproti první půli rozhodně ubylo. Skóre se naposledy měnilo v 52. minutě, kdy si míč vyměnil Gorol s Hundákem a prvně jmenovaný vysunul do šance Sůru a ten přidal čtvrtou branku Sokola. V 70. minutě ještě pálil Ujec, jeho pokus však nemířil mezi tři tyče. Nehezký fotbalový okamžik připravil nervózně a agresivně hrající Křelina, který v 82. minutě fauloval Kakrdu tak, že faulovaný musel střídat.

Kdo v sobotu zavítal do areálu Sokola Živanice, nemohl litovat. Servíroval se pohledný fotbal a opět se domácí utkání podařilo okořenit čtyřmi brankami Sokola. Velký potlesk zaslouží celé mužstvo Sokola Živanice za týmovou hru, bojovnost a nasazení. Návdavkem pak ještě zdvižený palec pro Kakrdu, který nekompromisně popravil Kutnou Horu třemi zásahy a zdvižený palec také pro navrátilce Ferčáka, jehož výkon v nejmenším nenesl známky dlouhodobé absence!                       (JŠ)