Pardubický deník píše po víkendové kanonádě o upírech ze Živanic

20.04.2011 13:21

Po postupu lační 'upíři' vysáli z obětí celkem dvanáct litrů

A pak, že existují upíři s lidskou tváří pouze v hororech... Máme živý důkaz, kde se momentálně pohybují. V krajském přeboru Pardubicka.

Vydávají se za fotbalisty Živanic a Pardubic B. Vysají toho, kdo se jim připlete do cesty. Pro jejich protivníky není Interview s upírem pouze název filmu, nýbrž holá skutečnost. A končí hororem.
Živanice se zakously do krku Dobříkova v osmé minutě a pustily ho ve čtyřiatřicáté. V tu dobu už z něj vysály šest litrů „krve“, převedeno do fotbalové mluvy, nasázely mu šest branek.
Konečně jsme sehráli na jaře pohodový zápas. Soupeř hrál hodně odevzdaně. Když v průběhu první půle prohrával o šest branek, zřejmě se zalekl desítky. Najednou to byl starý známý Dobříkov. Padesát minut jsme se nemohli gólově prosadit, až pak dvakrát v závěru,“ podotkl živanický trenér Jaroslav Kratochvíl.
A schůzku s upíry měli také v Třemošnici. Jako by se pardubické béčko dohodlo na dálku se Živanicemi. První ze čtyř stisků na tepně nováčka provedlo také v osmé minutě. Jinak výbušná Třemošnice hrála až moc zakřiknutě. V závěru podtrhla nevydařený výkon fatální hrubkou gólmana, který nedokázal zkrotit dalekonosnou malou domů. Zřejmě již byl „vycucán“ do morku kosti...
„Od úvodu utkání bylo vidět, že z nás domácí hráči mají respekt. Chválím obě mužstva za útočný fotbal. Všichni chtěli hrát, nikdo nezdržoval a netaktizoval. Třemošnice chtěla využít každou příležitost k protiútoku, ale my jsme jí toho moc nedovolili. Musím přidat poznámku k domácím fanouškům a funkcionářům, z nichž by si jiné oddíly měly vzít příklad. Dlouho jsem se nesetkal s tak přátelským prostředím i po výsledkově jednoznačném zápase. Nikdo nám nenadával, neurážel a nevyhrožoval,“ smekl klobouk pardubický kormidelník Josef Krupička.
K těmto dvěma „upířím smečkám“ se na jaře přiřadilo Hlinsko. A chystalo se lovit do Holic. Domácí, kteří v této sezoně ještě neprohráli, vyrukovali na soupeře s útočnou taktikou a moc ataků na svoji šíji nedovolili. Naopak, byly to Holice, kdo kousal. Přesto si Hlinsko odvezlo tři body.
„Vytěžili jsme z minima maximum. Na Holice se nám daří, jsem rád, že se to potvrdilo,“ pochvaloval si šéf hlinecké střídačky Daniel Sigan.
Vůbec na Chrudimsku se přes zimu nějak rozmnožili upíři. SK Chrudim vytěžil ze čtyřech jarních zápasů plný počet bodů. Teď však hostil prvního silnějšího soupeře a tvrdě narazil. A proč? Protože fotbalisté z České Třebové si tajně dali do kapsy u trenýrek česnek. Anebo to bylo jinak?
„Výborně jsme kombinovali, podnikali rychlé brejky a dva jsme gólově zužitkovali,“ konstatoval českotřebovský trenér Bohuslav Sokol. 
 

Autorem článku je Zdeněk Zamastil, převzato z webu Deníku