Sedm otázek pro trenéra Živanic Jaroslava Kratochvíla před startem soutěže

09.08.2013 16:29

1. Náš celek zažil před startem této sezóny poměrně zásadní zemětřesení,  nicméně od prvního setkání týmu uplynul už měsíc. Jak hodnotíte atmosféru v klubu, nálady hráčů a hlavně - podařilo se během přípravy kádr dostatečně scelit a sehrát?

Atmosféra v klubu je silně pracovní, protože změn je opravdu hodně a v letním období na sehrání a stabilizaci je málo času. Doufáme, že si to všechno včas sedne. Samozřejmě jsme si všechny varianty vyzkoušet nemohli a nestihli, a to zejména vlivem zranění několika hráčů, popřípadě pozdějším zapojením se do přípravy.

2. Jak hodnotíte přípravná a pohárová utkání, která Sokol absolvoval během přípravy. Kde byly silné a kde naopak slabé momenty?

Pohárová a přípravná utkání vůbec nehodnotíme podle výsledků, protože mistrovská utkání jsou úplně o něčem jiném.

3. Nezůstala pachuť po vyřazení z Poháru České pošty ve Dvoře Králové? Přeci jen se zdálo, že nepostoupil lepší tým a neodpískanou penaltou a prakticky neustále zvednutým praporkem při útocích Živanic byl zápas značně poznamenán.

Vyřazení z poháru mrzelo, ale ukázalo nám, kde musíme ještě zapracovat a co nás muže ještě čekat.

4. Jaké si Sokol Živanice stanovil cíle pro nadcházející sezónu. Prezident klubu chce bojovat o postup, Vy jste ale v jednom rozhovorů poznamenal, že Sokol vidíte ve středu tabulky?

Jsme nováček a do soutěže vstupujeme s velkou pokorou. Víme jak těžkou a specifickou soutěží je Divize C. Chceme hrát bez starostí o záchranu.

5. S předešlou otázkou souvisí i to, že se obecně tvrdí, že Divize C je nejtěžší divizní skupina, souhlasíte s tímto tvrzením? Koho vnímáte jako favorita soutěže?

Ano, Divize C je nejtěžší divizní skupina .Ke špičce budou patřit farmy ligových oddílů s možností střídavých startů hráčů Gambrinus ligy, a to farma Slovanu Liberec - Rapid Liberec, farma Jablonce - Jablonec nad Jizerou. Letos budou hodně silné také Svitavy s futsalovými reprezentanty, Kutná Hora, Bobrovice a  po sloučení dvou mužstev i Nová Paka/ Nový Bydžov.

6. Jak již bylo uvedeno, Živanice zaznamenaly velkou obměnu kádru, můžeme už říci, že je tým kompletní, nebo se můžeme ještě těšit na další posily?

Přestupní termín je do 6.října. Čekáme ještě na vyřízení jednoho přestupu ze zahraničí a doufáme, že se vše stihne včas vybavit a doladit.

7. Živanice čeká start v Ústí nad Orlicí (loni 9. místo), potom doma Letohrad (loni 6. místo), venku Svitavy (loni 5. místo) a čtvrté kolo doma s Náchodem (loni 13. místo). Zkusíte si tipnout, kolik bodů nasbíráme po čtyřech kolech s těmito celky?

Zásadně netipuji, ale je třeba říci, že máme hodně těžký los.         (JŠ)