Sokol nasázel Ústí šest branek a poskočil na druhé místo!

14.09.2015 13:30

TJ Sokol Živanice - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 6:0 (6:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Ferčák (75. Mocanu), Novotný - Polák, Herzán, Gorol (69. Trupl), Hundák - O. Ujec (72. Tulach), Kakrda (62. M. Hlouš).

BRANKY: 8., 43. a 45. Gorol, 14. Hundák, 21. Kakrda, 39. Buriánek. ROZHODČÍ: Novotný. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 150.

Duely Sokola s Jiskrou, s nádechem krajského derby, bývají vždy vyrovnané. To koneckonců dokládá i statistika uplynulých utkání těchto týmů, v minulosti totiž v drtivé většině skončila rozdílem jedné branky. Očekávání před tímto duelem nebyla jiná, tím spíše, že se měly utkat týmy okupující třetí (Ústí), resp. čtvrtou (Sokol) příčku divizní tabulky. O to větší bylo překvapení diváků a samotných aktérů sobotního klání…

Sokol vlétl na hosty zhurta a už ve druhé minutě mohl skóre otevřít dlouhán Novák, jehož hlavička orazila břevno! Hosté odpověděli záhy, když Vaňous přesně centroval na Langera, a ten vypálil jen těsně vedle levé tyče Volšíkovy branky. Nutno podotknout, že to byla největší a prakticky jediná šance Ústeckých v utkání. V probíhající osmé minutě utkání se skóre měnilo poprvé, když se z přímého kopu trefil Gorol, k brance však napomohla Coufalova teč – 1:0.  Ve 14. minutě domácí rozehráli nakrátko roh k Hundákovi a ten z dobrých pětadvaceti metrů ukázkově zavěsil pod břevno – 2:0. Živaničtí hráli uvolněně a přidávali jednu útočnou akci za druhou. Ve 21. minutě našel Polák přesnou přihrávkou zprava do vápna nabíhajícího Kakrdu a ten s přehledem výzvu přijal – 3:0. Ve 29. minutě se blýskl hostující gólman Jehlička, který obětavě zlikvidoval nebezpečnou Kardovu hlavičku mířící pod břevno. Při tomto zákroku si však nepěkně narazil žebra o tyč a musel střídat. Ve 40. minutě posunul míč na Buriánka Hundák a prvně jmenovaný nezaváhal – 4:0. Zkázu hostí dokonal Gorol, který v závěrečných třech minutách první půle dvakrát umístil přesnou střelu k levé tyči a uzavřel na konečných 6:0.

Druhá půle přinesla mnohem klidnější obraz hry a dá se říci, že domácí ubrali plyn, zatímco hosté se snažili hrát koncentrovaněji a pozorněji dozadu, opratě zápasu však pevně třímali hráči Živanic. Jasný průběh utkání využil kouč Ujec k prostřídání hráčů. Ve druhé půli ještě pálil Polák, střelu těsně nad vyslal Gorol a Ondra Ujec orazítkoval konstrukci Šimkovy branky, skóre však již zůstalo v intencích první půle.

Sokol díky této jednoznačné výhře poskočil na druhé místo za Olympii a potvrdil, že v domácím prostředí se mu daří, když ze tří domácích utkání vytěžil plných 9 bodů a úžasné skóre 14:2. V neděli 20. 9. 2015 (start utkání je v 10:15) zajíždí Živanice na horkou půdu Admiry Praha.                                                       (JŠ)