Sokol proti Mýtu potvrdil domácí fazónu a prodloužil šňůru domácích vítězství s čtyř a více brankovým přídělem hostům na pět utkání!

12.10.2015 08:52

TJ Sokol Živanice - SK Vysoké Mýto 4:1 (1:0)

ŽIVANICE: Čihař - Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný - Polák, Herzán, Gorol, Hundák - M. Ujec (90. Tulach), Kakrda (70. Sůra).

BRANKY: 26. a 59. Hundák, 80. Gorol, 86. Herzán - 56. Konečný z penalty. ROZHODČÍ: Vnuk. ŽK: 1:0. DIVÁKŮ: 150.

První půle přinesla vyrovnané utkání, které se hrálo ve velmi svižném tempu. Obě mužstva hrála aktivně, ale v první půlhodince se o vyložených šancích příliš hovořit nedá. Za zmínku snad stojí pouze pokus Živného z 11. minuty, jenž přízemní střelou těsně minul Čihařovu branku a blesková odpověď Hundáka, který Ujcův centr poslal hlavou těsně nad bránu hostí. Ve 26. minutě se však domácí přeci jen radovali, akci založil ve středu hřiště Kakrda, který našel Ujce a ten zprava poslal míč Hundákovi, který z voleje zakončil – 1:0.

Druhý poločas začal velmi emotivně, když sudí Vnuk byl jediným aktérem utkání, který viděl údajný Ferčákův faul ve vápně (za což byl ještě „odměněn“ žlutou kartou). Konečný nezaváhal a penaltu proměnil – 1:1. Naštěstí přišla rychlá odpověď domácích, když Polákův centr přesně hlavou umístil Hundák – 2:1. Dá se říci, že to byl velmi důležitý okamžik, neboť hráči Sokola výrazně ožili a přidali na nápaditosti i bojovnosti, navíc se dá hovořit o morální satisfakci za – mírně řečeno – nepřesnosti v rozhodování trojlístku sudích (které se netýkalo, bohužel, pouze této penalty). V 65. minutě prošel šikovně vysokomýtskou obranou Polák, který své sólo zakončil pohledným „padáčkem“, ten však skončil těsně vedle. Finální rozuzlení zápasu si domácí schovali na poslední desetiminutovku, kdy se opět parádně do šibenice trefil Gorol – 3:1 a čtyřgólový příděl svázal hostům do ranečku kapitán Herzán, který přeloboval gólmana Drápela – 4:1.   

Sokol potvrdil domácí fazónu a prodloužil šňůru domácích vítězství s čtyř a více brankovým přídělem hostům na pět utkání! Živanice tak po desátém kole zůstávají na první příčce a chystají se na zápas podzimu do Hradce Králové, kde se v sobotu 17. 10. 2015 představí na hřišti Olympie, která je s pouhou jednobodovou ztrátou druhá…                                                                                                      (JŠ)