Sokol uspěl v Jaroměři a poskočil na první místo!

05.10.2015 07:34

FK Jaroměř - TJ Sokol Živanice 0:4 (0:1)

ŽIVANICE: Čihař - Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný - Polák (82. Sůra), Herzán, Gorol (86. Trupl), Hundák - M. Ujec (79. Tulach), Kakrda (75. O. Ujec).

BRANKY: 38. a 79. Gorol, 70. M. Ujec, 76. O. Ujec. ROZHODČÍ: Aubrecht. ŽK: 1:1. DIVÁKŮ: 503.

Hosté plnili roli favorita od samého začátku utkání, do kterého vlétli s plnou vervou a už v první pětiminutovce dvakrát rozehrávali roh a kopali standardku. Vážnější ohrožení Ondráčkovy brány však připravil až o pár minut později podvakráte kapitán Živanic Herzán, jeho střelám však chyběl potřebný důraz. Sokol hrál velmi aktivně a domácí nenechával ani na chvilku vydechnout, před brankou domácích v první půlhodince ještě několikrát zazlobili Kakrda, Hundák, nebo Milan Ujec. Úvodní branka zápasu však měla přijít až ve 38. minutě. Po faulu na Kakrdu se k trestňáku postavil Gorol a parádně vymetl pavučiny z rohu domácí branky – 0:1. O pět minut později zaznamenali největší šanci utkání také domácí, to když Škoda pálil jen těsně nad Čihařovu branku.

Hned v úvodu druhé půle se mohlo skóre měnit podruhé, unikající Hundák ale trefil pouze tyč. V průběhu druhého poločasu se hra rozkouskovala a hostům jakoby chyběla dostatečná koncentrace a přesnost v kombinaci, domácí navíc lehce přidali, ale ani tak se nedá říci, že by hráči Sokola neměli utkání pod kontrolou. Velkou šanci zaznamenal v 66. minutě Milan Ujec, kterého zprava našel Herzán, jeho pokus ale skončil vedle tyče domácí brány. Prvně jmenovaný se však již nemýlil o pět minut později. Lukáš Polák nejprve centrovanou střelou poslal míč do malého vápna a Milan Ujec skluzem dostal míč do sítě – 0:2, tím byla zahájena spanilá desetiminutovka Živanic. V 76. minutě se skóre měnilo již potřetí, když Hundákův centr zužitkoval hlavou Ondra Ujec – 0:3. O tři minutky později pak zpečetil stav utkání Gorol, který opět ukázal, že umí! Lobem takřka z půlky totiž vytrestal vyběhnutého Ondráčka a zakončil na 0:4. Závěrečná desetiminutovka již žádné velké vzrušení nepřinesla a hosté dovedli utkání k vítěznému konci.

Živanice zaznamenaly první tříbodové vítězství venku a o to byla radost z výsledku větší, že tento bodový zisk znamená postup na první příčku Divize C. V sobotu 10. 10. 2015 od 16:00 nastoupí Živanice doma proti Vysokému Mýtu, které v uplynulém kole na penalty porazilo dosavadního lídra soutěže z Hradce Králové.                                                                                                   (JŠ)