Sokol v kvalitním utkání porazil Admiru Praha

25.04.2016 13:01

TJ Sokol Živanice - FK Admira Praha 2:1 (0:1)

ŽIVANICE: Volšík - Sůra, Novák, Ferčák, Motyčka - Polák, Herzán, Gorol (89. Trupl), Janecký - O. Ujec (81. Mayer), Kakrda (72. Petrus).

BRANKY: 52. Novák, 74. Petrus - 41. Mošna. ROZHODČÍ: Šťastný. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 120.

K vidění bylo atraktivní utkání, které bylo podtrženo bojovným výkonem obou mužstev a domácí Sokol jej také okořenil řadou pohledných útočných akcí. Už v první desetiminutovce si duo Kakrda - Janecký vypracovalo několik brankových příležitostí a bylo blízko vstřelení úvodního gólu. Na branku hostí nebezpečně pálil vedle Kakrdy také Gorol.  Závěr první půle ale opět potvrdil otřepané pravidlo „nedáš, dostaneš!“ Janecký centroval na Kakrdu, ten ale v malém vápně hlavičkoval nad. Do vedení se poté dostali hosté, kdy se po centru prosadil hlavou Mošna. V poslední minutě první půle odmítl naservírované vyrovnání Janecký, když celou akci založil Herzán, který zkušeně zatáhl míč do útočné fáze a ve spolupráci s Polákem našel přesnou přihrávkou Janeckého, ten ale pálil nad!

I ve druhé půli se servíroval pohledný fotbal, hráči obou mužstev předváděli obětavé výkony a jezdilo se „nahoru, dolů“. Už ve 46. minutě pálil vedle Ujec, ale vyrovnání přišlo až v 52. minutě, kdy Gorol rozehrál rohový kop a před brankou se nejlépe zorientoval Novák – 1:1. Hosté přesto nehráli druhé housle a v 71. minutě zahrozili Zolotuchinem, který orazil břevno. Dokonalý obrat byl ale dovršen záhy, když na hřiště vlétl střídající Petrus a prakticky z první akce (standardka rozehraná Gorolem) poslal domácí do vedení – 2:1! Živanice stav utkání neukolébal a plynový pedál drželi hráči Sokola až na podlaze prakticky do konce utkání. Brankovou příležitost zaznamenal vedle Herzána také Petrus, jehož střela z pravé strany pozdravila břevno a hlasitě o sobě dal vědět i mladík Mayer, který vlétl na trávník a napálil pravou tyč branky hostí! Sečteno, podtrženo, kdo sledoval toto utkání, nemohl litovat, oba celky předvedly ze svého repertoáru jen to nejlepší a k vidění tak bylo velmi kvalitní utkání.                                                              (JŠ)


fotoreportáž Marcela Runštuka zde