Sokol Vás srdečně zve na souboj třetího a čtvrtého týmu Divize C. V sobotu zavítá do Živanic Jiskra Ústí nad Orlicí!

08.09.2015 19:02

Náš sobotní soupeř je po pěti odehraných kolech podzimní části soutěže na lichotivém třetím místě o bod před Sokolem. Ústí postupně vyhrálo na půdě Admiry 4:0, vyloupilo Dvůr v poměru 1:2 a s Jaroměří doma vyhrálo 2:0. Ve 4. kole přišla prohra v Mýtě 4:1, ale velký zářez si Ústečtí připsali v posledním mistrovském zápase, když si doma dokázali poradit s rozjetou Olympií, a to i přes nepříznivý vývoj utkání (reportáž z tohoto utkání naleznete níže).  

Vzájemné duely TJ Sokola Živanice a Ústí nad Orlicí

V předminulém ročníku jsme na našeho sobotního soupeře narazili hned v úvodu soutěže. V rámci prvního kola podzimního ročníku 2013/2014 jsme na půdě Ústí prohráli 2:0, ale doma jsme na jaře uspěli v poměru 1:0. Loňská sezóna pak přinesla opačný gard výsledků, když jsme v šestém kole doma podlehli Ústí nejtěsnějším rozdílem 1:0, ale stejným výsledkem pro domácí skončilo i dosud poslední mistrovské utkání, tedy výhrou Sokola v Ústí 1:0.

Zavzpomíname-li ještě dále, tak i v rámci sezony 2009/2010, byl poměr výsledků podobný, když Živanice odvezly tři body z Ústí za výhru 1:0 a doma jsme s Ústeckými prohráli 2:1.

 

5. kolo Divize C: Ústí nad Orlicí – Olympia 3:3 (2:2), na penalty 5:3

ÚSTÍ: Jehlička – Heger (86. Ráb), Chleboun, Ráliš, Coufal -  Felcman, Vaňous (89.M.Falta), Brabec, P. Falta – Langer,  Souček.

BRANKY: 29. Souček, 33. Felcman, 65. Vaňous – 19. Klapka (z pen.), 24. Novotný, 75. Omovie. ŽK: 4:3. DIVÁCI: 380.

Hned v úvodu kopali domácí penaltu, její exekutor Felcman však nechal vyniknout gólmana Maška. Následný průnik a ránu Omovie v 16. minutě ještě Jehlička zneškodnil, ale po přímém kopu Klapky v 18. minutě došlo ve vápně Jiskry k faulu a penalta se kopala i na druhé straně. Zkušený Klapka byl neomylný – 0:1. Ve 24. minutě byl před vápnem faulován hbitý Omovie, následný přímý kop posadil Klapka na hlavu Novotného a ten zvýšil na 0:2. Ve 29. minutě vysunul Vaňous do uličky Součka, ten si poradil s oběma stopery a podél gólman snížil na 1:2. Hráče Jiskry gól nabudil a hra se přesunula na polovinu soupeře. Ve 32. minutě získal míč ve vápně Vaňous, výtečně se zorientoval, ještě lépe přihrál na zadní tyč, kde si Felcman spravil chuť po neúspěšné penaltě – 2:2.

Po přestávce začali hradečtí opět náporem, který vyvrcholil v 51. minutě hlavičkou Korby, gólman Jehlička byl však na místě. V 54. minutě pálil z hranice vápna na druhé straně Souček těsně nad. Dokonalý obrat v utkání nastal v 65. minutě po faulu na Součka před vápnem. Následný přímý kop poslal ústecký Vaňous parádně do šibenice – 3:2. V tomto okamžiku ukázali hosté svou sílu, nenechali se deprimovat nepříznivým vývojem, přišpendlili protivníka před pokutové území, získali řadu standardních situací a po jedné z nich udeřili. V 73. min. obrana Ústí dostala ještě přímý kop Klapky na roh, ale po něm zůstal ve vápně nekrytý Omovie hlavičkující přesně k tyči – 3:3.

Celé utkání však vyvrcholilo až penaltovým rozstřelem. Zde v první sérii neuspěl nejlepší hráč hostů Klapka a to se stalo pro jeho tým osudné. Všichni exekutoři domácích byli naopak úspěšní.

Uvedl o utkání web Ústí (pozn. kráceno)