Sokol vybojoval historické vítězství na půdě Dvora Králové!

02.05.2016 09:18

TJ Dvůr Králové - TJ Sokol Živanice 0:1 (0:0)

ŽIVANICE: Volšík - Sůra, Novák, Ferčák, Motyčka - Herzán, Gorol, Janecký, Hundák (87. Novotný) - Ujec (82. Polák), Kakrda (90. Mayer).

BRANKA: 52. Hundák. ROZHODČÍ: Krupa. ŽK: 1:1. DIVÁKŮ: 300.

Před tímto utkáním hovořilo pro živanický Sokol pouze to, že je o jednu příčku výše postaven v tabulce (a nasbíral o 11 bodů více). Vše ostatní hrálo v neprospěch hostí, neb Sokol ještě nikdy ve Dvoře nevyhrál, Dvůr před utkáním hlásil domácí jarní neporazitelnost a mimo utkání s Olympií zatím na jaře vždy bodoval i venku. Sečteno, podtrženo, domácí dávno nemysleli na pobyt v sestupových vodách, který ještě palčivě řešili na podzim, ale pokukovali na záda Živanic.

Utkání už od úvodu odvíjelo dle očekávání. Hrálo se tvrdě a Sokol musel již od prvních minut odolávat řadě nebezpečných závarů, ze kterých domácí tu více tu méně hrozili vstřelením branky. Obrana hostí, včetně gólmana Volšíka, však zahrála na jedničku a branku domácím nedarovala!

Vše podstatné se odehrálo hned v úvodu první půle. V 52. minutě se prosadil jediný střelec utkání, kterým se stal Martin Hundák. Ten presoval rozehrávajícího domácího brankaře tak důrazně, až se mu podařilo míče zmocnit a uklidit jej do prázdné brány – 0:1. Dvorští se se stavem utkání nesmířili a i ve druhé půli se snažili o vyrovnávací branku, avšak vždy narazili na pozornou obranu Sokola, případně na výborně čapajícího Volšíka! Živaničtí tak dokázali zužitkovat jednu „nenápadnou“ akci a vybojovat veledůležité vítězství ve Dvoře Králové a bezesporu zaslouží potlesk za vynikající týmově zvládnutou partii.

Historický úspěch na půdě Dvora Králové okomentoval pro Týdeník Pernštejn i asistent trenéra Živanic Jaroslav Kratochvíl: „Musím hráče pochválit, že neudělali žádnou zásadní chybu, a tak vlastně položili základ k vítězství.“ Asistent také vyzdvihl výkon brankáře Ondřeje Volšíka. „Chytal neuvěřitelně! Zabránil minimálně čtyřem stoprocentním gólovým příležitostem domácích hráčů,“ dodal Kratochvíl.

Již tuto sobotu, 7. 5. 2016, se Živanice opět představí doma, kdy nastoupí proti Jaroměři. Zápas začíná v 17:00.                                                                  (JŠ)