Sokol Živanice rozjel proti Dvoru Králové další nesmlouvavou kanonádu!

29.09.2015 11:21

TJ Sokol Živanice - TJ Dvůr Králové nad Labem 4:0 (2:0)

ŽIVANICE: Čihař - Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný - Polák, Herzán (82. Trupl), Gorol (65. O. Ujec), Hundák (76. Sůra) - M. Ujec, Kakrda (84. Tulach).

BRANKY: 17. a 59. Polák, 21. Herzán, 83. M. Ujec. ROZHODČÍ: Řeháček – Fojtík, Milner. ČK: 0:1 (77. Rejl). ŽK: 2:2. DIVÁKŮ: 150.

Sokol Živanice i po čtvrtém domácím utkání hlásí stoprocentní bodovou úspěšnost, okořeněnou vydatnou porcí vstřelených branek. I tentokrát se totiž areál Sokola Živanice proměnil ve střelnici, ačkoli domácí příznivci očekávali tvrdý a vyrovnaný zápas s celkem, který se v minulém kole dokázal vytáhnout i na rozjetou Olympii.

Úvod utkání přinesl dle očekávání bojovný fotbal, plný nekompromisních soubojů. Oba celky se přetlačovaly na středu hřiště a míč jezdil „nahoru dolů“. Postupem času však domácí přeci jen získali převahu a hosté se nestačili divit. Už v 15. minutě se v dobré pozici ocitl Kakrda, ale míč na „dlouhou nohu“ mu úplně nesedl. O dvě minuty později ale už přesnou střelou udeřil Polák, kterého našel Milan Ujec – 1:0. Gorol poté rozehrával přímý kop, ale jeho pokus do sítě hostí nedoputoval. Zvýšení přišlo až ve 21. minutě, kdy Gorolův roh prodloužil Kakrda a Herzán hlavou upravil na 2:0. Největší šanci hostí zaznamenal tři minutky před koncem první půle Tomáš, jeho prudkou střelu ale Čihař bravurně zlikvidoval.

Druhá půle začala pro domácí emotivně, neboť s míčem unikající Kakrda byl ve vápně faulován, ale sudí Řeháček zůstal v klidu a zjevnou penaltu neodpískal. Hosté ve druhé půli přidali, ale na rozjeté Živanice nestačili. Třetí zářez připravilo tradiční duo Kakrda – Polák, když prvně jmenovaný našel ideálně Poláka a ten se nemýlil – 3:0. V 77. minutě viděl červenou kartu Rejl, který na hranici vápna podrazil na bránu spurtujícího Poláka. Domácí početní výhodu využili, když se po přihrávce Novotného trefil také Milan Ujec a upravil na konečných 4:0. Posledně jmenovaný ještě v poslední minutě utkání vyslal slibnou střelu k brance hostí, ta však prošla jen těsně vedle levé tyče.

Živanice potvrdily gólový apetit v domácím prostředí a divákům sobotního utkání nabídly pohledné utkání okořeněné čtyřmi zářezy na domácích pažbách. Sokol Živanice aktuálně ztrácí na vedoucí Olympii jeden bod a pyšní se nejlepším útokem a druhou nejlepší obranou v Divizi C při skóre 25:10 (Olympia má skóre 23:5).                                                                                                         (JŠ)