2. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice – FK OEZ Letohrad 0:1 (0:0)

18.08.2013 13:00

TJ Sokol Živanice – FK OEZ Letohrad 0:1 (0:0)

ŽIVANICE: Vízek – Hanč, Baldrych, Novotný, Ferčák – Buriánek, Mocanu (78. D. Černík), Gorol (59. Janč), Krolop (33. Baudyš) – Hofman, Krejčík. LETOHRAD: Volšík – Jandera, Strasmeier, Vaniš, Krystl (71. Štěpán P.) – Černohorský, Macek, Jedlička J. (84. Pokorný), Kail – Konečný (65. Kabourek), Jedlička T. BRANKA: 77. Kabourek. ROZHODČÍ: Starý – Drábek, Šedivka. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 190.

Sokol se představil v divizi v domácím prostředí po třech letech a byl to právě Letohrad, se kterým jsme poslední domácí utkání 19.6.2010 v této soutěži sehráli (4:1 pro Sokol, zmanipulováno na 3:3).

Oba celky měly po prvním kole, kdy nebodovaly, chuť po vítězství, což platilo zejména v prvním poločase. Hra byla poměrně vyrovnaná, oba celky sem tam vystrčily růžek, avšak závratná gólová šance se nenaskytla. Mezi živanickými pokusy stojí za zmínku Krejčíkův pokus z úhlu, Gorolovy standardky (a těch nebylo málo) a také jeho dalekonosný pokus dvě minuty před koncem, vše však bez efektu.

Po změně stran zahrozili hosté, Konečný však své sólo nezakončil mezi tři tyče. V 67. minutě se opět blýskl Vízek, který bravurně vykryl zakončení standardky hostí. V 72. minutě Krejčík pálil vysoko nad. Když se poměr sil obracel a zdálo se, že mírná převaha Živanic dříve či později přinese branku, udeřili hosté Kabourkem, který zužitkoval centr do vápna a na zadní tyči neměl problém se zakončením – 0:1. Do konce zápasu Sokol úpěnlivě tlačil, ale fatálně chyběla koncovka. Přes všechnu snahu domácích skončilo utkání šťastněji pro hosty, kteří z relativně vyrovnaného utkání vytěžili maximum a odvážejí 3 body. Velký potlesk opět zaslouží Patrik Vízek, který předvedl řadu vynikajících zásahů. Ve třetím kole zajíždíme na horkou půdu do Svitav, a to v neděli 25.8.2013 (výkop v 17:00).                                            (JŠ) fotky z utkání naleznete zde