Z divoké přestřelky na Admiře vytěžil Sokol dva body!

22.09.2015 22:40

FK Admira Praha - TJ Sokol Živanice 4:4 (2:3), na penalty 3:4

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný - Polák, Herzán, Gorol (86. Sůra), Hundák - M. Ujec (68. O. Ujec), Kakrda.

BRANKY: 39. a 88. Macek, 4. Zahálka, 72. Kolařík - 14. M. Ujec, 20. Herzán, 33. Kakrda, 91. Novák. ROZHODČÍ: Janoch. ŽK: 3:1. DIVÁKŮ: 150.

Od prvních minut se hrálo ve vysokém tempu, avšak nebyli to agilnější hosté ze Živanic, kteří otevřeli bohatý brankový účet. Ve čtvrté minutě zahrávala Admira roh a centrovaný míč se zastavil až v rožku brány překvapeného gólmana Volšíka – 1:0. O dvě minuty později byl faulován Ujec a Gorol z následné standardky orazítkoval tyč domácí brány. Úvodní branka Sokola však přišla záhy, když Milan Ujec odpověděl na první gól domácích jako přes kopírák. Jeho centrovaná střela totiž vymetla pavučiny v prostoru spojnice levé tyče a břevna – 1:1. Hráči Sokola bez ustání zaměstnávali domácí obranu, což přineslo své ovoce ve 20. minutě, kdy Hundák ideálně našel Herzána a ten umístěnou střelou k tyči poslal hosty do vedení – 1:2. O pár minut později byl v podobné pozici sám Hundák, kterému přiťukl Ujec. Jeho pokus však jen těsně minul domácí branku. Po půlhodině hry se míče zmocnil Polák a přihrál Milanu Ujcovi, jehož pokus ale jen orazítkoval pravou tyč domácí svatyně! Příznivci hostí se však mohli radovat o tři minutky později, když nerozlučné duo Polák – Kakrda poslalo Sokol do bezpečného vedení, totiž prvně jmenovaný zprava zatáhl míč a kolmicí našel nabíhajícího Kakrdu, který v ideálním postavení neváhal – 1:3. Domácí však dokázali ještě do šaten snížit na 2:3.

Dosavadní střelecký trend (dvě vstřelené branky v šesti kolech) však domácí nepotvrdili a favorizované hosty dokonale potrápili. Admira totiž nejen že vyrovnala v 72. minutě Kolaříkem na 3:3, ale dostala se i do vedení (v 88. minutě ze standardky Macek – 4:3)! Nutno také dodat, že druhá půle ztratila nejen na dynamičnosti, ale také na atraktivitě. Hra byla často přerušována. Živanickým se nedařila kombinace, zcela se vytratila nápaditost a koncentrace byla také ta tam. Hosté se naštěstí vzpamatovali v samém závěru a své tutovky proměnili až napotřetí Novákem, který vrátil Sokolu bodovou naději – 4:4! V penaltovém rozstřelu pak byli úspěšnější hráči Sokola. Ty byly rozhodnuty až v pátém kole, kdy proměnil Kuba Novák a Volšík vychytal domácího exekutora.                                         (JŠ)