Z utkání s rezervou Bohemky odešel Sokol bez bodu

04.11.2019 18:15

Bohemians Praha 1905 „B“ – TJ Sokol Živanice 2:1 (1:1)

BOHEMIANS „B“: Valeš - Václavík, Köstl, Bederka, Schumacher - Buneš (88. Farkaš), Krch - Záviška (60. Ogiomade), Le Tuan (69. Vrána), Nátr (90. Vala D.) - Osmančík (83. Zeman).

ŽIVANICE: Frydrych – Buriánek, Staněk, Vyšehrad, F. Pánek – D. Pánek (60. Hundák), Motyčka (77. Gašpar), Gorol, Nikodem – Polák – Štěpánek (84. Chocholatý).

BRANKY: 39. Le Tuan, 73. Bederka – 44. Gorol. ROZHODČÍ: Radina  - Severýn, Cichra. ŽK: 2:5. ČK: 0:1 (84. Vyšehrad). DIVÁCI: 80. 

První poločas přinesl pohledný a bojovný duel. První šanci zaznamenali domácí, když s míčem na Frydrychovu branku pádil rychlonohý záložník Le Tuan, ale zkušený gólman hostí pohotově vyběhl a útočícího hráče znejistil natolik, že jeho střela minula brankovou konstrukci. Za Živanice se zastřeloval Polák, ale jeho ránu kryl pozorný gólman Valeš. Následovalo několik dalších šancí na obou stranách, mezi ty nebezpečnější patřil pokus Le Tuana, který v dobré pozici těsně minul. Branek se hrstka diváků dočkala až v samém závěru prvního dějství. Ve 39. minutě vypálil z hranice velkého vápna Le Tuan a jeho střela skončila v šibenici branky Sokola – 1:0. Hosté se však nenechali zahanbit a ještě před odchodem do šaten v podobném duchu ukázkově vymetl pavouky a tak vyrovnal Gorol – 1:1.

Po přestávce se však do hry zapojil velmi aktivně také sudí Radina, který se dopustil řady hrubých chyb. V 73. minutě přiznal domácím standardku po údajném faulu na Vránu. Exekuce se chopil Bederka, který Klokanům vrátil vedení v utkání - 2:1. V poslední patnáctiminutovce stihl Radina vyloučit Vyšehrada, který v krátké době viděl dvě diskutabilní žluté karty. V samém závěru pak hlavní sudí velmi velkoryse přehlédl hrubý faul na Gašpara, který byl v samostatném úniku na bránu nevybíravě zastaven šlapákem. Penalta se však nepískala. Závěrečný tlak hostů již branku nepřinesl.

Roman Oliva, trenér Živanic: „Odjeli jsme oslabeni o Herzána a Petruse. Bylo to bojovné utkání. Soupeř se ujal hezkým gólem vedení, my jsme neméně pohlednou brankou těsně před koncem první půle vyrovnali. Nakonec rozhodla standardka po neexistujícím faulu. Pak nám naopak rozhodčí upřel jasnou penaltu. A když nás poslal do deseti, výsledek se nezměnil.“