Živanice si hladce poradily se Sokolem Moravany a postupují do semifinále Poháru předsedy PKFS

24.08.2012 18:11

I na potřetí naložili hráči Sokola svému pohárovému soupeři řádný příděl. Po výhře v Křižanovicích 12:2 a Bítovanech 7:0 sehrál Sokol Živanice 3. kolo poháru doma s týmem Moravan. Zápas skončil jednoznačně pro domácí v poměru 7:0.

Jako první se do listiny střelců zapsal Urbanec, který výstavně umístěnou střelou otevřel skóre zápasu, následoval ho Mocanu, který byl exekutorem penalty – 2:0. Do konce poločasu přidal parádní gól skvěle hrající Gorol, který nedal hostujícímu gólmanovi šanci z dobrých dvaceti metrů. V klidu hrající Živanice přidaly ještě 4 zářezy ve druhém poločase, když se dvakrát ukázal snaživě hrající Peterka a dvakrát skóroval Kořínek. Pochvalu zaslouží všichni hráči, kteří se do hry zapojili, speciální potlesk patří Vašku Strnadovi, který nadvakrát zmařil asi největší (v podstatě jediné velké) šance Moravan, když vykopával míč z brankové čáry.

V semifinále se Živanice utkají někdy na jaře s Třemošnicí, která na penalty překvapivě vyřadila Hlinsko. Ve druhé skupině, která vygeneruje finálového soupeře se utkaly týmy Moravské Třebové s SK Vysoké Mýto a tým České Třebové s Žamberkem.                                            (JŠ)